Bağış Sepeti

Yasal Uyarı: Kaynak gösterilmeden ve açık link verilmeden sitede yer alan yazılar kullanılamaz.

Kültür ve Sanat

SÖYLEŞİYE DAVET: “ANA AKIM SİNEMADA TÜRKİYE VE ORTADOĞU ALGISI”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 94’üncüsü, Yönetmen ve Öğretim Görevlisi Hasan Basri ÖZDEMİR’in sunumuyla “Ana Akım Sinemada Türkiye ve Ortadoğu Algısı” başlıklı bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir.

Hasan Basri ÖZDEMİR: 01.10.1983 yılında Seyhan/Adana da doğdu. İlköğretimi Denizli ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra, lise öğrenimini Adana Abdulkadir Paksoy Kız Lisesinde bitirdi. 2005 yılında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümüne girmeye hak kazandı. Birinci sınıftan itibaren Kampus TV’de kameraman ve daha sonraki dönemlerde program yönetmeni olarak çalıştı. Bu dönemde bir taraftan da kısa film ve belgesel film çekmeye başladı. Okulu devam ederken birçok profesyonel dizi ve uzun metraj sinema filminde Yönetmen yardımcılığı, yönetmen asistanlığı ve kamera asistanlığı yaptı. Çektiği belgesel filmler ve kısa filmler birçok festivalden ödülle döndü. Çektiği “Hazal” adlı kısa filmi birçok festivalde gösterildi. Frankfurt Film Festivalinde ilk beş film arasında yer aldı. Bir yılda çekimlerini tamamladığı “Toruk” adlı belgesel filmiyle Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 2011 TRT Belgesel Film Festivali dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası festivallerde 5’i “En İyi Belgesel Film” Ödülü olmak üzere 10 ödül kazandı. Çektiği belgesel filmlerin yanı sıra yazdığı “Dalyan Balıkçıları” adlı Belgesel film projesi documentarist belgesel film festivali yaratıcı belgesel geliştirme ve destekleme atölyesine kabul edildi. Treatmanların yeniden yazımı, belli sahnelerin tasarlanması, trailer kurgulanması ve birebir tartışma seansları ile geçen beş günün sonunda Projenin senaryosu Fransa’ da belgesel film üretimi ve eğitimi alanında faaliyet gösteren TRIBU Derneği üyesi belgeselciler Nadia Bouferkas ve Mehmet Arıkan eşliğinde yazıldı. Aynı zamanda, Türkiye’nin en önemli görüntü yönetmenlerinden olan ve 4. Yeşilçam Ödülleri’nde ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülünü kazanan Uğur İçbak’tan workshop almaya hak kazandı. Hasan Basri Özdemir 2009 yılında Erciyes üniversitesi Radyo, sinema ve televizyon bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve tanıtım bölümünde tezsiz yüksek lisans eğitimine başladı ve 2012 yılında yüksek lisansını tamamladı. Yücel Çakmaklı Film Atölyesinin, Anadolu Sinemacılar Derneğinin ve Altın Çınar Film Festivalinin fikir babalığını ve kurucu başkanlığını yaptı. Bu başarılarından dolayı iletişim fakültesine en çok ödül getiren öğrenci sıfatı ile Erciyes Üniversitesi tarafından onur ödülüyle onurlandırıldı. Kırıkkale üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Hasan Basri Özdemir, bunun yanı sıra uzun metraj filminin senaryosunu yazmaya devam etmektedir. Televizyonlara program yazmaktadır. Halen bağımsız olarak belgesel ve kısa film çalışmalarını sürdürmektedir.

Söyleşiye tüm okuyucularımız davetlidir. Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.

_______________________________________

Konu: “Ana Akım Sinemada Türkiye ve Ortadoğu Algısı”

Konuşmacı: Hasan Basri ÖZDEMİR – Yönetmen, Öğretim Görevlisi

Yer: Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi, 54/6, Kızılay ANKARA

Tarih: 6 Kasım 2018, Salı

Saat: 18:30- 20:00



img

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM); 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Sahipkıran; Müşteri (Jupiter) ve Zühre’nin (Venüs) aynı hizada (bir burçta) oldukları zamanda doğan kişilere atfedilen bir sıfattır. Bu kişilerin cihangir olacaklarına inanılır. Cengiz ve Timur Hanların Sahipkıran oldukları bilinmektedir. Türk Dil Kurumunun yayınladığı güncel sözlükte, Sahipkıran için; “güçlü ve üstün hükümdar” tanımı yapılmaktadır.

Comments are closed

Benzer Gönderiler