Bağış Sepeti

Yasal Uyarı: Kaynak gösterilmeden ve açık link verilmeden sitede yer alan yazılar kullanılamaz.

Gıda

SÖYLEŞİYE DAVET: “GDO’LU BESİNLER, GIDA GÜVENLİĞİ VE KISIRLIK”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 36.sı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.İbrahim USLU’nun katılımıyla, “GDO’lu Besinler, Gıda Güvenliği ve Kısırlık” konulu bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir.

SASAM Tarım ve Gıda Masasının düzenlediği söyleşiye, tüm okuyucularımız davetlidir.

Prof.Dr. İbrahim USLU kimdir?

Prof. Dr. İbrahim Uslu 1955 yılında Bodrum’da doğmuştur. B.Sc, M.Sc., Ph.D. eğitimini Ortadoğu Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Ayni bölümde öğrenci asistan ve araştırma görevlisi olarak bir süre çalıştı.

1985 yılında göreve başladığı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nda (TAEK) Mühendis, Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği (RSGD) Daire Başkanı ve Merkez Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. Amerika Birleşik Devletleri, “Oak Ridge National Laboratuarı”nda (ORNL) ve Macaristan’da Radyasyon Güvenliği alanında çalışan bir Enstitü olan “National Research Institute for Radiobiology and Radiohygiene” kuruluşunda ziyaretçi bilim adamı olarak çalıştı ve ORNL bünyesinde Martin Marietta Energy Systems şirketinde danışman (radyoaktif atık uzmanı) olarak görev aldı.

Ulusal ve Uluslararası çalıştay, panel, konferans ve kongrelerin düzenlenmesinde bilim kurulu üyesi ve düzenleme kurulu üyesi olarak aktif görev aldı. Ayrıca TAEK Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 1999 yılında Nükleer Bilimler Doçenti unvanını aldı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesine Profesör olarak atandı. Sn. Uslu aynı zamanda yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ODTÜ’de Polimer Teknolojileri Enstitüsünde yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde de lisans dersleri vermiştir.

2006 yılında Selçuk Üniversitesi Senatosuna Eğitim Fakültesi Senatörü olarak seçildi. Mart 2011 de Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitim ABD’da göreve başladı ve Ekim 2011 de Gazi Eğitim Fakültesi Yayın Kurulu Üyeliğine Fakülte Yönetim Kurulu üyeleri tarafından seçildi. Sn. USLU Kanada Nükleer Cemiyeti Üyesi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın “Radiation Safety Standard Committee” üyesi, OECD/Nükleer Enerji Ajansının “Committee of Radiation Protection and Public Health, CRPPH” üyesi, “Ulusal Kanser Danışma Kurulu” üyesi, ve Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü “Radyofarmasötik Komisyonu” üyesi olarak mesleği ile ilgili kuruluşlarda aktif görevler aldı. Sn. USLU’nun şimdiye kadar toplam 115 Uluslararası hakemli dergide yayını, 17 patenti ve 7 TUBİTAK projesi bulunmaktadır.

__________________

Konu: GDO’LU BESİNLER, GIDA GÜVENLİĞİ VE KISIRLIK

Yer : Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi 54/6 Kızılay ANKARA

Tarih : 19 Ocak 2016, Salı

Saat : 18:30 – 20:00

img

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM); 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Sahipkıran; Müşteri (Jupiter) ve Zühre’nin (Venüs) aynı hizada (bir burçta) oldukları zamanda doğan kişilere atfedilen bir sıfattır. Bu kişilerin cihangir olacaklarına inanılır. Cengiz ve Timur Hanların Sahipkıran oldukları bilinmektedir. Türk Dil Kurumunun yayınladığı güncel sözlükte, Sahipkıran için; “güçlü ve üstün hükümdar” tanımı yapılmaktadır.

Comments are closed

Benzer Gönderiler