Bağış Sepeti

Yasal Uyarı: Kaynak gösterilmeden ve açık link verilmeden sitede yer alan yazılar kullanılamaz.

Uluslararası İlişkiler

SÖYLEŞİYE DAVET: “SAVAŞLAR NEDEN ÇIKAR?”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 34.sü, Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve SASAM Çin Masası Direktörü Sayın Fatih KOCAOĞLU’nun katılımıyla “Savaşlar Neden Çıkar?” konulu bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir.

Fatih KOCAOĞLU: Bilkent Üniversitesi’nde Mühendislik ve Felsefe, Boğaziçi Üniversitesinde İktisat, Beijing Yuan Daxue’de Çin Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Tekstil, Perakendecilik ve Un Fabrikası işletmeciliği tecrübeleri de bulunan Fatih KOCAOĞLU şuanda Gazi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmaları arasında jeopolitik, ekonomi-politik, genel tarih ve tarih felsefesi bulunmaktadır.

Sayın KOCAOĞLU’nun söyleşiye dair notu şöyledir:

Ülke olarak içinde bulunduğumuz coğrafyanın kuzeyindeki Ukrayna’da halen bir savaşın devam ediyor oluşu, doğusunda Gürcistan’da savaşın küllerinin halen taze oluşu ve Azerbaycan-Ermenistan arasında düşük yoğunluklu bir savaşın devam ediyor oluşu, güneyinde ise Irak, Suriye ve Yemen’de savaşın bütün yoğunluğuyla sürmekte oluşu, batısındaki Balkanlar’ın ise yüksek düzeyde savaş riski taşıyor oluşu, ülkemizin ise otuz yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütüyle düşük yoğunluklu bir çatışmayı sürdürüyor oluşu göz önünde bulundurulduğunda böyle bir coğrafyada savaş olgusunun özünün açığa çıkartılmasını akademik ve ahlaki bir ödevdir.
kocaoglu savas tetikleyicisiSavaş olgusu üzerine yapılan tartışmalarda yaygın eğilim, savaşların sadece politik ve en fazla jeopolitik gerekçelerle açıklanmaya çalışılmasıdır. Bu çerçevede bu söyleşinin amacı, yaygın eğilimin aksine savaş olgusunun genel karakterinin bir rastgelelik oluşturmadığını, savaşların karakteristik bir takım ekonomi-politik özünün olduğu iddiasını ortaya atarak, gelecekte politika yapıcıların önüne savaş potansiyelinin ortadan kaldırılabilmesi için bilimsel bir çerçeve sunabilmektir.
.
SASAM Uluslararası İlişkiler Masasının düzenlediği söyleşiye, tüm okuyucularımız davetlidir.
.
Yer : Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi 54/6 Kızılay ANKARA

Tarih : 22 Aralık 2015, Salı

Saat : 18:30 – 20:00

img

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM); 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Sahipkıran; Müşteri (Jupiter) ve Zühre’nin (Venüs) aynı hizada (bir burçta) oldukları zamanda doğan kişilere atfedilen bir sıfattır. Bu kişilerin cihangir olacaklarına inanılır. Cengiz ve Timur Hanların Sahipkıran oldukları bilinmektedir. Türk Dil Kurumunun yayınladığı güncel sözlükte, Sahipkıran için; “güçlü ve üstün hükümdar” tanımı yapılmaktadır.

Comments are closed

Benzer Gönderiler